Skip to main content

İŞİTME CİHAZININ FİYATLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

-BİREYSEL HİZMET

İşitme cihazı fiyatlarının ne kadar olduğunu etkileyen birçok faktör vardır Bu faktörler, doğru işitme cihazı seçimi için son derece önemlidir.  İşitme kaybının derecesi, tipi, hastanın motor becerileri, yaşı, sosyal yaşam biçimi ya da ekonomik durumu gibi faktörlere bağlı olarak hangi cihazın kişiye daha uygun olduğu işitme uzmanları tarafından belirlenir. Uzmanlar, bu etkenleri göz önünde bulundurarak işitme cihazı seçimine yardımcı olur ve buna göre fiyatlandırma yapılır.

-KİŞİYE ÖZEL CİHAZ ve BİREYSEL FARKLILIKLAR

İşitme kaybının tipi ve derecesi, işitme cihazı seçiminde ilk göz önünde bulundurulan hususlardan biridir. Bu husus doğrultusunda işitme cihazlarının fiyatlarını etkileyen unsurlardan biri, tamamen kişiye özel olmasıdır. Her bireyin kıyafet bedeni farklı olduğu gibi kulak anatomisi de farklılık gösterir. Bu sebeple, işitme kaybının tipi ve derecesi göz önünde bulundurularak kubbe (dome) kullanılan cihazlarda kulağın şekline ve boyutuna göre seçim yapılırken; kişiye özel uygulanan kalıp modellerinde kulağın kendi ölçüsüne göre şekillendirilir. Bu durum işitme cihazını tamamen kişiye özel hale getirir.

Bahsettiğimiz bu etkenlere ek olarak işitme cihazlarının fiyatları, alınan kurum ödeneklerine göre kişiye özel olarak değişmektedir. Kişinin sosyal hakları, aldığı desteğin miktarı, emekli, çalışan veya çocuk olmasının yanında; çalıştığı özel kurumdan yararlanabilme gibi durumlarda, fiyatlar kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Örneğin bazı kişiler mali ödenek almaya hak kazanırken bazı kişilerde sigorta, hükümet veya diğer haklar kapsamında olmayabilir. Sizin için kesin fiyatı öğrenmenin en iyi yolu, değerlendirme için en yakın işitme merkezimizi ziyaret etmektir. 

– İŞİTME CİHAZLARINDA GELİŞMİŞ ÖZELLİKLER

Genelde kullanıcılar tarafından en ucuz işitme cihazının kaç para olduğu sorusu merak edilmektedir ancak uygun fiyatlı işitme cihazlarının işitme kaybınıza ve beklentilerinize uygun olup olmadığı daha önemli bir konudur. 

İşitme cihazlarının kişiye özel olması fiyatını etkiler, fakat bu değeri belirleyen tek faktör değildir. Gelişen teknoloji sayesinde, işitme cihazları hayatınıza daha fazla konfor getirebilir. Örneğin, pil yerine şarj edilebilir işitme cihazları kullanarak şarj ünitenizi yanınızda taşıyabilirsiniz. Ayrıca, telefon ve TV gibi iletişim araçlarıyla kablosuz bağlantı kurarak doğrudan ses aktarımı yapabilirsiniz

Özetle, işitme cihazı seçiminiz, işitme cihazlarının fiyatlarını etkileyen faktörler arasında, işitme kaybının tipi ve derecesi, kişiye özel tasarım ve bireysel farklılıklar ile alınan kurum ödenekleri gibi unsurlar öne çıkmaktadır. Bu durumda hangi işitme cihazının size uygun olduğunu belirleyip; işitme cihazınızı ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde programlama yapacak ve size fiyatlandırmada yardımcı olacak kişi işitme uzmanınızdır. İşitme uzmanınızla beraber buradaki seçimleriniz, cihazınızı tamamen size özgü kılacaktır.

Bilgi almak için…

Haznedar, Naci kasım caddesi No: 3/4, (Akbank Üstü) 34160, 34220 Bahçelievler/İstanbul

+90 (542) 337 99 72

Yazar: Odyolog Nisa GÖZÜBÜYÜK