Skip to main content

İşitme kaybı yaşayan bireyler için işitme cihazları hayat kalitelerini önemli ölçüde artırabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işitme cihazı alımı için maddi destek sunarak işitme kaybı yaşayan kişilerin bu cihazlara daha kolay erişimini sağlamaktadır. Peki, SGK işitme cihazı için ne kadar ödüyor ve 2023 yılında bu destek ne durumda?

SGK, işitme cihazı ihtiyacı olan kişilere katkı sağlamak için çeşitli yaş ve gelir gruplarına özel katkılar sunmaktadır.  Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz üzere, işitme cihazı sgk ödemesi brüt ve net rakamlar verilmiştir, bu tablo içerisinde sıkça sorulan işitme cihazı SGK ne kadar karşılıyor? İşitme cihazı devlet ne kadar ödüyor? gibi sorulara yanıt bulacaksınız.

Kulak içi işitme cihazı SGK Karşılıyor mu?

Evet, kulak içi işitme cihazları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanabilmektedir. İşitme cihazı ihtiyacı olan kişiler için SGK, belli bir katkı payıyla işitme cihazlarını desteklemektedir. Belli katkı paylarına yukarıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. İşitme cihazına ödenen katkı payı kulak içi ve kulak arkası olarak değişiklik göstermemektedir.

İşitme Cihazı Katkı Payı: Emekli ve Çalışanlar Arasındaki Farklar

Katılım payı, işitme cihazı alacak kişinin emekli olup olmadığına bağlı olarak değişir. Emekli kişiler için katkı payı %10, çalışanlar için ise %20’dir. Emekli vatandaşların bu katkı payı, emekli maaşlarından kesilir. Kurum ödemeleri emekliler için; işitme merkezlerine ilk etapta net tutar üzerinden ödeme yapar. Bununla birlikte bir süre sonra katılım payı olarak üstü ödenerek brüt tutara tamamlanır. Emeklilere işitme cihazı fiyatları veya 65 yaş üstü işitme cihazı fiyatları değişiklik göstermeyip, katkı paylarında ayrışmaktadırlar.

SGK, işitme cihazı katkı paylarında zaman zaman güncellemeler yapabilir, bu nedenle en güncel bilgilere SGK resmi web sitesinden ulaşmanız önemlidir.

Unutmayın ki bu bilgiler 2023 yılına aittir ve SGK’nın güncel politika ve katkılarına göre değişiklik gösterebilir. Güncel ve detaylı bilgilere ulaşmak için SGK’nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. www.sgk.gov.tr

İşitme cihazı alırken SGK’nın sağladığı destekler, işitme kaybı yaşayan bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve daha iyi işitme deneyimleri yaşamalarına yardımcı olmak amacıyla sunulmaktadır. Bu katkılar sayesinde işitme cihazlarına daha kolay erişebilir ve sağlıklı işitme için önemli bir adım atabilirsiniz. Bu adımınızda sizlere daha detaylı bilgi verebilmemiz, en uygun işitme cihazı seçimini yapabilmeniz için sizleri işitme cihazı merkezlerimize davet ediyoruz.

Satış öncesi güvenilir hizmet kalitemiz ve satış sonrasında sunduğumuz teknik servis hizmetimizle size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Size en yakın şubemiz için tıklayınız: https://pakses.com/tr/subelerimiz/